Składniki: • 1 puszka pomidorów w kostkę bez skórki • 4 łyżki koncentratu • przyprawy: pieprz, sól morska, bazylia Wszystkie składniki połączyć razem, zagotować na małym ogniu i zblendować.
WYKONANIE
Mąkę ,wodę, drożdże ,sól i cukier połączyć razem. Zagnieść ciasto i odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia, następnie rozdzielić ciasto na cztery części i każdą część rozwałkować. Na ciasto rozwałkowane w kształcie okręgu bądź kwadratu nałożyć sos pomidorowy. Sos pomidorowy Składniki: • 1 puszka pomidorów w kostkę bez skórki • 4 łyżki koncentratu • przyprawy: pieprz, sól morska, bazylia Wszystkie składniki połączyć razem, zagotować na małym ogniu i zblendować. Na ciasto nałożyć sos pomidorowy, dodać pokrojone w plastry ser mozzarella i posypać bazylią. Pizze piec w temperaturze 250 oC maksymalnie 13 minut.